RECITAL PETER ICKX MARCO SCOLASTRA 22/10/2016

Vzw Pro Voce promoot het gebruik van het natuurlijkste en meest pure instrument dat de mens kan bespelen, de stem. Het recital is een aartsmoeilijk genre waarbij de stem volledig tot haar recht komt. Door de minimale begeleiding van enkel pianomuziek, toont de solist zich kwetsbaar aan het publiek. In die kwetsbaarheid schuilt echter net de schoonheid van het recital.


 

Peter Ickx

countertenor

 

Marco Scolastra 

piano


Op zaterdag 22 oktober in de kapel Elzenveld te Antwerpen zingt onze jubilaris (30 jaar carrière als contratenor) Peter Ickx een recital met de opmerkelijke en bijzonder getalenteerde Italiaanse pianist en Artistiek Directeur van het "Segni Barocchi" festival in Foligno, Marco Scolastra. Deze twee artiesten kennen elkaar van het Festival van Vlaanderen en zijn meermaals samen opgetreden in België en Italië.

Contratenor Peter Ickx heeft ervaring met deze specifieke concertvorm. Als internationaal gelauwerd concert- en operazanger is hij de man op de juiste plaats om het publiek te verrassen en te laten genieten.

Marco Scolastra rijgt de overwinningen in internationale muziekwedstrijden aan elkaar met in 1997 als voorlopig hoogtepunt de eerste prijs in de bekende “Concorso Internazionale di Musica Soliva” in zijn thuisland. Scolastra is een veelzijdig pianist die zowel solostukken als operabegeleiding aankan. Samen met Sebastiano Brusco vormt hij één van ‘s werelds bekendste pianoduo’s. Luister naar dit fragment: