Jubileumconcert 26 juni 2016 in imposante Sint-Michielskerk

Jubileumconcert 26 juni 2016

Peter Ickx

Peter Ickx is geboren in Antwerpen in 1958. Al vroeg voelt hij zich aangetrokken tot klassieke muziek.

Hij studeert piano en blokfluit en zingt in zijn jonge jaren in het bekende knapenkoor van het Sint-Lievenscollege, waar hij ook enkele jaren school loopt.

Na de humaniora studeert Peter viool en zang aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Hij behaalt er de Eerste Prijs Notenleer en het Pedagogisch Getuigschrift voor Kamermuziek en nadien een Meestergraad. Aan het Vlaamse Conservatorium van Brussel en het Conservatoire Royal de Musique de Bruxelles behaalt hij Eerste Prijzen en het Hogere Diploma Chant-Opéra en Chant-Concert. Hij is de eerste gediplomeerde contratenor in België.

Tijdens zijn zangopleiding krijgt Peter les van Liane Jespers, Louis Devos, René Jacobs (Basel), Ludovic de San en Loh Siew Tuan (London). Onder hun leiding werkt hij aan zijn talent en verdere muzikale ontplooiing.

 

Peter specialiseert zich in de genres concert, lied, opera en oratorium en zingt op korte tijd een indrukwekkend repertoire bijeen.

 

Geregeld vertolkt hij met succes recitals in o.a. de foyers van de Bourla- (Antwerpen) en de Muntschouwburg (Brussel) maar ook meer en meer in het buitenland zoals Italië, Kroatïe, Polen, Israël, Frankrijk…